Socratisch coachen waaier Sinds de verschijning van haar boek Socratisch Coachen vroegen coaches en coachees vaak om een handzaam instrument, zodat ze de fasen en voorbeeldvragen in het socratisch coachen bij de hand konden hebben. Deze waaier is het antwoord op die vraag: de essentie van socratisch coachen altijd paraat! Socratisch coachen, socratische vragen, de fasen en voorbeeldvragen per fase; vanaf nu hebt u ze steeds bij de hand om dat ene gesprek goed voor te bereiden, tijdens het gesprek even te spieken, of na afloop nog eens te analyseren. Hilde Veraart-Maas (1954) studeerde af als organisatiesocioloog. Zij heeft ruime ervaring opgedaan in Human Resource Management. Sinds 1999 heeft zij zich zelfstandig gevestigd als HRM-adviseur, trainer en coach en is Registercoach NOBCO. Zij is te bereiken via www.socratischcoachen.nl

 

En nu ik!

Assertiviteit in een notendop

Over assertief, sub-assertief en agressief gedrag. Over onder andere blokkades aanpakken en ondersteunende gedachten. Assertiviteit is iets van alledag. Hoe kom ik op voor mezelf? Hoe kan ik duidelijk mijn grenzen aangeven? Hoe spreek ik een ander aan op zijn gedrag? Hoe zorg ik dat ik meer uit de verf kom? De waaier En nu ik is geschikt voor iedereen die zichzelf meer op de voorgrond wil zetten, zonder daarbij de ander uit het oog te verliezen. En dat zonder zich zenuwachtig of gespannen te voelen. Kortom, assertiviteit in een notendop.

Intervisie Waaier Werkwijzen, tips en valkuilen voor collega-coaches, intervisiegoepen en tijdelijke begeleidersDeze waaier biedt u de essentiële ingrediënten voor een succesvolle intervisie. Doel, tips voor communicatie, valkuilen en meest gebruikte werkvormen, die u direct in intervisie kunt gebruiken. Op de voorkant schema’s die u in de intervisiebijeenkomst kunt voorleggen en op de achterkant tips en valkuilen voor uzelf en voor de intervisiegroep. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

FeedbackStel je eens voor is gebaseerd op het door Daniel Ofman geïntroduceerde kernkwadrant waar tienduizenden mensen in Nederland op de een of andere manier al kennis mee hebben gemaakt. Het inzicht dat het kernkwadrant oplevert, geeft zelfvertrouwen. Het maakt je meer bewust van je kernkwaliteiten, je eigen-aardigheden en je uitdagingen. Door een combinatie van 3 dobbelstenen, 40 beschrijvingen van dagelijkse situaties, 218 gevarieerde opdrachten, 80 levensmotto's, 80 kwaliteiten of uitdagingen en 80 valkuilen of allergieën, ontstaat een spel waarbij diepgang en humor elkaar afwisselen. Hierbij is het verhaal achter de uitgevoerde opdracht belangrijker dan de uitvoering zelf. Het gaat niet over goed of slecht, maar over oorspronkelijkheid, spontaniteit, vertrouwen en contact.