Het Teamspel Goede samenwerking komt niet vanzelf. Open communicatie, overeenstemming over werkafspraken, duidelijkheid over taken en onderlinge verhoudingen zijn daarvoor noodzakelijk. Het Teamspel verhoogt op speelse wijze de effectiviteit en samenwerking van teams en maakt de belangrijkste aspecten van teamwork bespreekbaar: Wat is onze bijdrage? Wat zijn nu eigenlijk onze belangrijkste doelen? Hoe hebben we de taken verdeeld? Maar ook: Hoe zien we elkaar?

Het Competentiespel

Welke competenties heb ik in huis? Waar ben ik erg goed in? Welke kwaliteiten moet ik nog verder ontwikkelen om mijn functie goed uit te kunnen voeren? En welke competenties heb ik nodig als ik die nieuwe baan wil hebben? Speel het Competentiespel en je krijgt antwoord op al deze vragen. Competenties zijn kwaliteiten of vaardigheden die tot uiting komen in succesvol gedrag. Vrijwel alle competenties kunnen ontwikkeld worden. Die ontwikkeling begint met weten waar je nu staat, dus weten in welke mate je over bepaalde competenties beschikt, en duidelijk hebben waar je naar toe wilt, dus welke kwaliteiten je moet of wilt ontwikkelen. Dit spel helpt je daarbij. Het geeft je inzicht in je eigen kwaliteiten en in wat je zou kunnen veranderen om beter en prettiger te functioneren. Daarnaast kun je het gebruiken bij het maken van competentieprofielen voor allerlei functies en rollen, en bij het uitzetten van loopbaanmogelijkheden. Je speelt het alleen, met z'n tweeën - bijvoorbeeld met je collega, leidinggevende of coach - of met je hele team of afdeling. Het Competentiespel: spelenderwijs je competenties ontdekken!
Inhoud: 2 spelborden, 44 competentiekaarten, 14 reflectiekaarten en een achtergrondbrochure

Doe er wat aan (spel)Ieder heeft zijn eigen ongemak. De een kan geen nee zeggen, een ander klapt dicht bij kritiek, bij een derde is de balans zoek tussen werk en privé en een vierde is onzeker over de toekomst. Gevoelens, gedachten en beelden staan in de weg om goed te functioneren in leven en werk. Met dit spel kun je - alleen, samen of als team - die belemmeringen opruimen en volledig gebruik gaan maken van je eigen mogelijkheden en krachten. Nooit vermoede achtergronden worden belicht. Je maakt nieuwe keuzes en formuleert alternatieven. Het resultaat is dat je ander gedrag ontwikkelt, competenties kansen geeft en energie krijgt door vernieuwde zingeving. Je vindt je eigen oplossingen waar je direct mee aan de slag kunt en echt ... het werkt! - Van de auteurs van het succesvolle boek Doe er wat aan - Coach jezelf spelenderwijs met de zelfcoachkaarten - Uniek concept waarmee je zelf aan de slag kunt
Inhoud: 64 kaarten, handleiding en dobbelsteen.

Stel je eens voor
Het grote kernkwaliteitenspelStel je eens voor is gebaseerd op het door Daniel Ofman geïntroduceerde kernkwadrant waar tienduizenden mensen in Nederland op de een of andere manier al kennis mee hebben gemaakt. Het inzicht dat het kernkwadrant oplevert, geeft zelfvertrouwen. Het maakt je meer bewust van je kernkwaliteiten, je eigen-aardigheden en je uitdagingen. Door een combinatie van 3 dobbelstenen, 40 beschrijvingen van dagelijkse situaties, 218 gevarieerde opdrachten, 80 levensmotto's, 80 kwaliteiten of uitdagingen en 80 valkuilen of allergieën, ontstaat een spel waarbij diepgang en humor elkaar afwisselen. Hierbij is het verhaal achter de uitgevoerde opdracht belangrijker dan de uitvoering zelf. Het gaat niet over goed of slecht, maar over oorspronkelijkheid, spontaniteit, vertrouwen en contact.